reusable gift wrap
reusable gift wrap
reusable gift wrap
reusable gift wrap
reusable gift wrap
reusable gift wrap
reusable gift wrap

INFO & TIPS

> The Reusable Gift Wrap kun je strijken en wassen op 30 graden.

> Gebruik een waszakje zodat de microplastics worden opgevangen. En zodat de linten niet helemaal met de andere was verwikkeld raken.

> Een beetje kreukelig geworden? Even de strijkbout erover en inpakken maar.

HOW TO WRAP

Rectangles

a Bottle

the Gift Bag

FULL STORY

‘Wat voeg ik als productontwerper nou toe met nóg een nieuw product?’ ‘Er zijn al zoveel spullen waarom zou ik willen bijdragen aan meer spullen?’ ‘En wat wil ik dan wél doen?’ Allemaal gedachten die door mijn hoofd gaan bij alle nieuwe ideeën die ik heb. En toen ontstond in 2012 het idee voor een herbruikbare cadeauverpakking: the Reusable Gift Wrap. Niet alleen duurzaam in het gebruik maar op alle gebieden van het productieproces. Dus vanaf de grondstoffen tot aan het vast stikken van het label. Je zou het ook toekomstbestendig kunnen noemen. Waarom? Dat lees je hieronder.

> Vervangt een wegwerp verpakking. Cadeau papier kan soms nog wel één of, wanneer je het echt heel voorzichtig uitpakt, twee keer mee maar daarna is het toch echt gebeurd met dat mooie papiertje. The Reusable Gift Wrap is verkrijgbaar in allerlei kleuren en printjes dus voor ieder wat wils én je kunt ‘m op 30 graden wassen en strijken. Super duurzaam dus en afvalvrij.

> Maakt gebruik van reststromen. De stoffen en linten die gebruikt worden zijn lappen van de tweedehands winkels of opgekochte restpartijen. De labels zijn gemaakt van gerecycled garen. Er is dus bijna geen nieuw materiaal aan deze mooie verpakking te pas gekomen.

> Geproduceerd in Nederland. Wist je dat 86% van de impact van spullen zit in het maken en vervoeren van de spullen?* Daarom kies ik voor productie dichtbij. De verpakkingen worden in elkaar gezet door vakbekwame mensen die, om allerlei redenen, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Een toekomstbestendige manier van ontwerpen en produceren en daarom leuk voor iedereen!

*bron: ‘de verborgen impact’ van Babette Porcelijn