herbruikbare mondkapjes
duurzame mondkapjes
duurzame mondkapjes

Atelier Revive // mondkapjes

De mondkapjes van Atelier Revive zijn gemaakt van 100% katoenen reststoffen en speciaal elastiek dat prettig om de oren draagt.

Verkrijgbaar in mooie printjes en goede kwaliteit stof zoals je dat van ons gewend bent. De mondkapjes kun je wassen op 60 graden en kun je strijken en gaan dus heel lang mee.

Een duurzame én leuke keuze voor een mondkapje!

//

Hieronder heb ik alle info over het gebruik van een mondkapje voor je op een rijtje gezet.

Maten

Deze mondkapjes zijn niet medische herbruikbare mondkapjes. Gemaakt volgens het FOD patroon, het patroon van de Belgische overheid. Het is mogelijk een filter in deze mondkapjes te stoppen. De mondkapjes zijn aan twee kanten te dragen.

Wanneer je een mondkapje gebruikt moet deze goed aansluiten en je neus, mond en kin bedekken. Daarom voeren we drie maten:

 • L > 12x19cm = geschikt voor mannen en vrouwen met een wat groter gezicht.
 • M > 9×17 cm = geschikt voor vrouwen en mannen met een klein gezicht.
 • S > 8×15 cm = geschikt voor tieners en vrouwen met een klein gezicht.

Gebruik

De mondkapjes moeten vóór het eerste gebruik ook gewassen worden. Dit kan op 60 graden in de wasmachine. Zelf vind ik het makkelijker de mondkapjes uit te koken in een pan met water. Breng het water met een klein beetje wasmiddel aan de kook en laat de mondkapjes hier minimaal 15 minuten in staan. (het vuur kan uit) Giet het water af en hang de mondkapjes te drogen. Wanneer de mondkapjes droog zijn kun je ze eventueel strijken.

Draag het mondkapje zo dat de plooien naar beneden open vouwen en de opening van het filter aan de onderkant zit.

Hoe gebruik ik mijn niet-medische mondkapje?

 • Was voor het opzetten én na het afzetten van het niet-medische mondkapje je handen minimaal 20 seconden met water en zeep.
 • Raak tijdens het op- en afzetten alleen het elastiek aan.
 • Zorg dat je mond, neus en kin goed bedekt zijn en raak het daarna niet meer aan.
 • Draag het niet-medische mondkapje maximaal 3 uur per keer.
 • Bewaar een schoon of gebruikt mondkapje apart van elkaar in een afgesloten zakje of bakje.
 • Was het niet-medisch mondkapje na ieder gebruik op 60 °C op een volledig wasprogramma of kook het uit in een pan met water. Was alleen met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe.
 • Was je handen nadat je het niet-medische mondkapje in de wasmachine hebt gestopt.
 • Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar.

FOD patroon

De mondkapjes van Atelier Revive worden gemaakt volgens het FOD patroon, dit is naar het ontwerp van de Belgische overheid. In dit ontwerp kan een filter toegevoegd worden van een stuk stofzuigerzak, koffiefilter of keukenpapier.

Dit niet medische mondkapje komt met gebruik van filter het beste uit de test van niet medische mondkapjes die RTL nieuws heeft laten uitvoeren: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/5126041/mondkapjes-coronavirus-covid-19-openbaar-vervoer-verspreiding

Een filter of niet?

Dit mondmasker biedt ook zonder filter voldoende bescherming. Aan de binnenzijden zit een omslag waar een filter in gelegd kan worden. Of je een filter wilt gebruiken of niet is dus een keuze die je zelf mag magen. Zorg ervoor dat het filter wat je zelf gebruikt (bv. Stofzuigerzak, koffiefilter of keukenpapier) niet nat wordt, licht is en voldoende ademvrijheid geeft.

Meer informatie over het FOD patroon kun je hier vinden:
https://maakjemondmasker.be/pdf/Mondmasker_patroon_en_handleiding_20200318_v2.pdf

Meer informatie

Voor meer informatie over het gebruik van niet medische mondkapjes heeft de Rijksoverheid een veel gestelde vragen pagina aangemaakt. Hierin staat ook duidelijk uitgelegd hoe de niet medische mondkapjes gebruikt moeten worden:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes

Ook is er een animatie door het NEN gemaakt hoe een niet medisch mondkapje gebruikt moet worden:
https://vimeo.com/420269474

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen!

RETAILERS

Miisha